SheFootball@School

Keräämme varoja SheFootball@School -projektiin. Hankkeen tavoitteena on voimaannuttaa 12-18 vuotiaita tyttöjä Lagosin maaseutualueilla jalkapallon kautta.

SheFootball@School -projekti mahdollistaa nigerialaisten tyttöjen jalkapalloharrastuksen perustamalla kouluihin jalkapallotoimintaa. Projektin ensimmäisenä vuonna ohjelma toteutetaan viidessä koulussa, jotka sijaitsevat Lagosin maaseutualueilla. Tuloksista riippuen projektiin voidaan ottaa mukaan uusia kouluja seuraavina vuosina.

Jalkapallo rakentaa siltoja ihmisten ja yhteisöjen välille riippumatta taustasta, ihonväristä tai kielestä. ”Jalkapallo kasvattaa itseluottamusta, kohentaa itsetuntoa ja auttaa selättämään elämän haasteita”, sanoo Nadine Kessler, FIFA:n Vuoden naispelaaja vuodelta 2014.

SheFootball@School -projekti on erityisen tärkeä siksi, että se tavoittaa muuten vaikeasti saavutettavia tyttöjä. Nigerian maaseutualueilla tytöt kohtaavat paljon esteitä urheiluharrastuksille, eikä mahdollisuuksia ole paljon. Tukemalla kampanjaa mahdollistat tyttöjen osallistumisen jalkapalloon ja liikuntaan sekä heidän voimaannuttamisen näiden kautta. Projektin koordinaattorin, nigerialaislähtöisen ex-ammattilaispelaaja Ayisat Yusuf-Aromiren, mukaan jalkapalloharrastus on monelle tytölle unelmien täyttymys.

Kerätyt varat käytetään varusteisiin kuten palloihin ja urheiluvaatteisiin, valmentajien palkkioihin ja jalkapalloharjoitusten infrastruktuurin kehittämiseen.

Pääset tukemaan kampanjaa täältä:

https://mesenaatti.me/campaign/?id=1071#single/view