Urheilulajit

Tältä sivulta löydät lisätietoa liikuntavuoroista ja niissä harjoiteltavista lajeista.

Telinevoimistelu 7-12-vuotiaille

MAKSUTON 
Kausi: 2.9.-15.12. + kevät 2025
Milloin: Maanantaisin 14.30–15.30 
Missä: Iso voimistelu sali, Liikuntamylly
Kenelle: 7–12-vuotiaille 

Järjestävä seura: HIFK Gymnastics

Telinevoimistelu 10-15-vuotiaille

MAKSUTON 
Kausi: 1.9.–15.12. ja 12.1.–18.5. (ei 13.10., 16.2.)
Milloin: Sunnuntaisin 16.30–17.30 
Missä: Pieni voimistelu sali, Liikuntamylly
Kenelle: 10–15-vuotiaille 

Järjestävä seura: Helsingfors Gymnastikklubb

Ryhmät sopivat kaikille telinevoimistelusta kiinnostuneille tytöille, jotka haluavat oppia uusia voimistelutemppuja! Aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvita, eikä ryhmään ole taitovaatimuksia. 

Ryhmissä voimistelijat pääsevät tutustumaan telinevoimistelun saloihin. Harjoituksissa tutustutaan telinevoimistelun perusteisiin, kokeillaan uusia temppuja ja edetään voimistelijan omien taitojen mukaan. Samalla kehittyvät kehonhallinta ja ryhmässä toimimisen taidot. Positiivinen ja kannustava ilmapiiri on toiminnan lähtökohta.

Harjoitukset koostuvat alkulämmittelystä, venyttelystä sekä voima- ja telineharjoittelusta. Telineharjoittelu tapahtuu turvallisesti eri voimistelutelineillä, kuten permannolla, puomeilla, nojapuilla sekä trampoliinilla osaavien ohjaajien johdolla.

 

 

Sulkapallo

MAKSUTON 
Kausi: 
Milloin: 
Missä: 
Kenelle: 7–17-vuotiaille 

Järjestävä seura: HBC - Helsingfors Badminton Club
 

Tule pelaamaan sulkapalloa! 

Pelivuoroillamme on mukana ohjaajina Jenny ja Mathilda, jotka molemmat ovat tosi kivoja ja hyviä pelaajia. He ovat olleet pitkään ohjaajina lasten ja nuorten kanssa.  

Sulkapallon pelaaminen on helppo oppia. Paljon helpompaa, kuin esimerkiksi tennis, joka on melko tekninen laji. Sulkapallo on kivaa jo heti ensimmäisellä kerralla, koska me kaikki saamme tuon kevyen pallon helposti lentämään verkon yli toisillemme. Mutta todella kivaa siitä tulee, kun ohjaaja näyttää miten pallon saa helposti lentämään vaikka kentän takarajalta kentän toiseen päähän, niin ettei toinen ehkä saakaan sitä kiinni! Kevään aikana on tavoitteena oppia pelaamaan sulkapalloa rennolla otteella.

 

Käsipallo 

MAKSUTON 
Kausi: 1.9.–18.12.2024 ja 8.1.–21.5.2025
Milloin: Keskiviikkoisin 17-18
Missä: Tapulin liikuntakeskus, Henrik Forsiuksen tie 2
Kenelle: 7–12-vuotiaille 

Järjestävä seura: HIFK Handball

Käsipallo on hauska joukkuelaji, jossa pyritään joukkueet pyrkivät saamaan maaleja palloa heittämällä. Vuoroilla opetellaan yhdessä käsipallon alkeita, joten aikaisempaa kokemusta pelistä ei tarvita. Vuoroille tarvitset liikuntaan sopivat vaatteet ja sisäpelikengät.