Ikänaiset liikkeelle

Hankee edistää iäkkäiden maahanmuuttajanaisten kokonaisvaltaista hyvinvointia monipuolisen liikunnan avulla. Useat maahanmuuttajataustaiset naiset eivät harrasta riittävästi liikuntaa eikä heille sopivia liikuntapaikkoja ole tarjolla. 

 

Päätavoitteena on edistää erityisesti naisten fyysistä hyvinvointia erilaisten liikuntamuotojen avulla. Fyysisen aktiivisuuden parantuessa jokapäiväisen arjen toiminnot helpottuvat ja kotona asuminen on mahdollista pidempään.  

Hankkeessa järjestetään vain naisille suunnattuja ryhmiä, joissa on ohjattua liikuntaa kolme kertaa viikossa; kuntopiiri, ulkoilu ja vesivoimistelu. Lisäksi naisia aktivoidaan osallistumaan etänä toteutettaville liikuntatunneille ja autetaan digitaalisten alustojen käytössä.  

Ryhmätoiminnan etuna on sen sosiaalisuus, jolloin ryhmään osallistuneiden sosiaaliset kontaktit lisääntyvät. Myös psyykkinen hyvinvointi paranee monilla aktiivisesti ryhmätoimintaan osallistuvilla. 

Hankkeen tavoite on myös tiedon lisääminen aktiivisen elämän positiivisista terveysvaikutuksista iäkkäiden maahanmuuttaja naisten perheille.

Hankeen yhteystiedot/Contact details for the project

Claudia Nystrand        

Toiminnanjohtaja                           

0505906345 

claudia.nystrand(at)monaliiku.fi             

Ilmoittautuminen ryhmiin ja lisätiedot

Soita: 040 060 8414 (soittoajat: ma, ti ja ke klo 10-14)

Lähetä WHATSAPP-viesti: 040 060 8414

Sähköpostitse:

katri.heiskala(at)monaliiku.fi

margareta.toivanen@monaliiku.fi (vesiliikunta)

                                                                                                        

HANKKEEN TOIMINNOT